Tηλεφωνικές παραγγελίες & Eξυπηρέτηση πελατών
2310 512 818
Δευτέρα-Παρασκευή 8:00-16:00

ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΚΕΡΑΜΙΔΙ (ASA-PVC) (Διάφορα χρώματα)

0.00 72.71  ΜΕ ΦΠΑ

Το πλαστικό κεραμίδι σε φύλλο είναι ένα πρωτοποριακό προϊόν κατασκευής στεγών και επικαλύψεων.
Παράγεται από PVC και ASA και γι’ αυτό μπορεί και προσφέρει 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ και πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στις καιρικές και ατμοσφαιρικές συνθήκες.
Είναι κατάλληλο για κάθε είδους κτίριο και κατασκευή.

Για να αγοράσετε βίδες ή/και εξαρτήματα για τα πλαστικά κεραμίδια κάντε κλικ εδώ
Η τιμή αναφέρεται ανά φύλλο
Κωδικός προϊόντος: Μ/Δ Κατηγορία:

Περιγραφή

ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΧΡΩΜΑΤΑ: Κεραμιδί Γκρι Σκούρο

Τα τυποποιημένα φύλλα είναι διαστάσεων 104cm Χ 307cm και 104cm X 416cm

Στο Κεραμιδί χρώμα διατίθενται επίσης ετοιμοπαράδοτα φύλλα 104cm X 241cm και 104cm X 484cm

Πρόκειται για ένα σχετικά νέο προϊόν προηγμένης τεχνολογίας που διακρίνεται για την εξαιρετική αντοχή του, την ευκολία τοποθέτησης και το άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα που προσφέρει. Τα χαρακτηριστικά αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν χρειάζεται καμία φροντίδα ή συντήρηση προσφέρουν μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων σε σχέση με τα παραδοσιακά κεραμίδια ή τα μεταλλικά φύλλα με όψη κεραμιδιού.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΝΤΟΧΗ ΤΟΥ

Η άνω όψη αποτελείται από το υλικό ASA (Acrylonitrile -Styren Acrylate), το οποίο έχει εξαιρετική αντοχή και διατηρεί το χρώμα και τις μηχανικές ιδιότητες των φύλλων ακόμα και όταν εκτίθενται σε ακραίες και συνεχείς αντίξοες καιρικές συνθήκες όπως υπεριώδη ακτινοβολία, παγετό, υγρασία. Το κυρίως σώμα παράγεται από PVC το οποίο είναι γνωστό για την αντοχή του.

Η μεταφορά και τοποθέτησή των φύλλων γίνεται εύκολα λόγω του χαμηλού βάρους και της υψηλής αντοχής.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε ως υλικό στέγασης, είτε ως υλικό επικάλυψης σε νέες ή υπάρχουσες κατασκευές.

Είναι ιδανική λύση σε περίπτωση στεγών με ασφαλτικά κεραμίδια που έχουν αποσαθρωθεί με το πέρασμα του χρόνου. Τα πλαστικά κεραμοειδή φύλλα απλά βιδώνονται πάνω από τα υπάρχοντα ασφαλτικά κεραμίδια και έτσι μηδενίζεται ο κίνδυνος ζημιάς από ενδεχόμενη βροχόπτωση κατά τη διάρκεια των εργασιών αποξήλωσης των παλιών ασφαλτικών κεραμιδιών.

Επίσης είναι ιδανική λύση για περιπτώσεις στεγών με παλιές αμιαντολαμαρίνες (ελενίτ) που επιβάλλεται να αντικατασταθούν για λόγους υγείας, αλλά και πιθανής φθοράς.

Αποτελούν εξαιρετική λύση για στεγάσεις μπαλκονιών και βεραντών ή για κατασκευή κιοσκιών, καθώς προσφέρουν εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα και καλή θερμομόνωση. Μετρήσεις έχουν δείξει ότι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος περίπου 25οC πετυχαίνει μείωση περίπου 9οC.

Προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα τόσο σε σχέση με τα παραδοσιακά όσο και σε σχέση με τα μεταλλικά κεραμίδια.

Τα πλεονεκτήματα αυτά μπορείτε να δείτε εδώ.

Για να δείτε το φυλλάδιο των πλαστικών κεραμιδιών κάντε κλικ εδώ.

Για να δείτε τις οδηγίες τοποθέτησης κάντε κλικ εδώ.

Για να δείτε φωτογραφίες εφαρμογών πλαστικών κεραμιδιών κάντε κλικ εδώ.

Διατομή πλαστικού κεραμιδιού

Επιπλέον πληροφορίες

Τοποθέτηση

Συνίσταται η απόσταση των τεγίδων να είναι 66cm.

Ο φέρων σκελετός μπορεί να είναι είτε μεταλλικός είτε ξύλινος.

Το φύλλο μπορεί να προεξέχει από την 1η τεγίδα (κρέμαση) μέχρι 22-25cm. Συνίσταται να μην προεξέχει πάνω από 10cm.

Η ελάχιστη επιτρεπόμενη κλίση είναι 15%

Συνίσταται η τοποθέτηση να γίνεται με σειρά αντίθετη προς τη φορά του ισχυρότερου ανέμου που πνέει στην περιοχή. Δηλαδή αν ο ισχυρότερος άνεμος προέρχεται από δεξιά μας, το πρώτο φύλλο τοποθετείται στο αριστερό τμήμα της κατασκευής.

Τα φύλλα έχουν συνολικό πλάτος 104cm, αλλά λόγω της αλληλοεπικάλυψης, το ωφέλιμο πλάτος είναι 96 cm.

Τα φύλλα έχουν μήκος 307cm (στο διαφανές 306cm) και στο κεραμιδί-κόκκινο χρώμα έχουν επιπλέον μήκος 241/416/460cm, και πρέπει να επικαλύπτονται στο μήκος κατά τουλάχιστον 10cm.

Συνίσταται να μη βιδώνετε κατευθείαν τα φύλλα στον σκελετό, αλλά πρώτα να ανοίγετε τις τρύπες οι οποίες πρέπει να έχουν διάμετρο 2mm μεγαλύτερη από τη διάμετρο της βίδας λόγω των συστολο-διαστολών των φύλλων. Μη σφίγγετε πολύ τις βίδες για να μην παραμορφωθεί (βουλιάξει) το φύλλο. Μη χρησιμοποιείτε συγκολλητικές ουσίες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την ελεύθερη συστολο-διαστολή του φύλλου.

Οι βίδες τοποθετούνται υποχρεωτικά :

Στην κορυφή του κυματισμού
στο 1ο φύλλο, σε κάθε τεγίδα, και στις 3 ελεύθερες πλευρές (κορυφή, τελείωμα κάτω, καθώς και τελείωμα στην πλαϊνή πλευρά του φύλλου. Στα ενδιάμεσα φύλλα ανά 2η ή 3η κυμάτωση.
Επίσης πρέπει να βιδώνουμε σε όλα τα σημεία όπου 2 φύλλα αλληλο-επικαλύπτονται οριζοντίως ή καθέτως.

Απαραίτητα εργαλεία: Δισκοπρίονο με δίσκο χωρίς δόντια ή γωνιακός τροχός με δισκάκι 1mm χωρίς δόντια για την περίπτωση που χρειαστεί να κόψουμε τα φύλλα. Δράπανο. Ηλεκτρικό βιδολόγο και κλειδιά χειρός.

Τα φύλλα τοποθετούνται από κάτω προς τα πάνω, δηλ. από την υδροροή προς τον κορφιά.
Η τοποθέτηση του πρώτου φύλλου είναι πολύ σημαντική και γι αυτό φροντίστε το πρώτο φύλλο να είναι τοποθετημένο απολύτως κάθετα (90ο) ως προς την υδρορροή και την κορυφή. Συνίσταται η χρήση νήματος για την ευθυγράμμιση των πλακών.

Το παραπάνω κείμενο είναι απλώς συμβουλές τοποθέτησης και δεν υποκαθιστά το σχεδιασμό και την επίβλεψη διπλωματούχου μηχανικού. Κάθε κατασκευή πρέπει να είναι σύμφωνη με τους ισχύοντες κανονισμούς που θα σας υποδείξει διπλωματούχος μηχανικός και τους ισχύοντες όρους δόμησης των πολεοδομικών αρχών. Για την τοποθέτηση να λαμβάνετε πάντα τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα προστασίας.

Οι τεχνικές προδιαγραφές μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει…