Υαλότουβλα

Διάφανα υαλότουβλα που εξασφαλίζουν ενέργεια από τον ήλιο

Ηλιακά υαλότουβλα

Τα σπίτια του μέλλοντος θα μπορούν να κατασκευάζονται με δομικά συστήματα που θα μετατρέπουν τις ακτίνες του ηλιακού φωτός σε αξιοποιήσιμη ενέργεια.

Επιστήμονες που ασχολούνται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αναπτύσσουν μια επαναστατική νέα τεχνολογία, που αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας να κατασκευάζονται κτίρια που θα παράγουν τα ίδια την απαιτούμενη ενέργεια για τις λειτουργίες τους.

Τα υαλότουβλα Solar Squared έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν να τοποθετούνται είτε σε νέες κατασκευές είτε σε ανακαινίσεις παλιών κτιρίων και θα βγουν στην αγορά μέσα στο 2018 σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου του Exeter.

Τα υαλότουβλα Solar Squared είναι παρόμοια με τα παραδοσιακά υαλότουβλα, τα οποία αντικαθιστούν τα κανονικά τούβλα με στόχο την διέλευση του ηλιακού φωτός στα κτίρια. Κάθε υαλότουβλο Solar Squared μέσω «έξυπνης» οπτικής τεχνολογίας συγκεντρώνει την εισερχόμενη ηλιακή ακτινοβολία σε μικρά ηλιακά κύτταρα, ενισχύοντας τη συνολική ενέργεια που παράγεται από κάθε κύτταρο. Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία του κτιρίου, για αποθήκευση σε μπαταρίες ή για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων.

Με δεδομένο ότι τα κτίρια σήμερα καταναλώνουν περισσότερο από το 40% της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται σε ολόκληρο τον κόσμο, η τεχνολογία Solar Squared μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στην μείωση του ποσού αυτού με σχετικά μικρό κόστος.

Πηγή άρθρου: DailyMail

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *